Skip to main content

За операціями з постачання тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, для яких встановлені максимальні роздрібні ціни , складання податкових накладних виробниками такої продукції та суб’єктами господарювання, які пов’язані відносинами контролю звиробниками у розумінні Закону України від 11.01.2001 р. No 2210-ІІІ «Про захистекономічної конкуренції» здійснюється з урахуванням таких особливостей:
► складаються окремі податкові накладні та зазначається у другій частині порядкового номера такої податкової накладної код «6» (п. 6 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 р. No1307;

► у графі 7 зазначається максимальна роздрібна ціна товару без урахування ПДВ (п. 16 Порядку No 1307).
Податкові накладні, складені за операціями з постачання такої тютюнової продукції підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних у загальновстановленому порядку.

Якщо одночасно з тютюновою продукцією здійснюється постачання інших видів товарів/послуг, то за такою операцією доцільно складати окремі податкові накладні:

► одну – на постачання тютюнової продукції з урахуванням вищевикладених
особливостей;

► другу – на постачання інших товарів/послуг – у загальновстановленому порядку.

При здійсненні операцій з постачання тютюнової продукції, до якої застосовується режим звільнення від оподаткування ПДВ відповідно до п. 197.27 ПКУ, податкова накладна складається у загальновстановленому порядку.

У графі 7 табличної частини такої податкової накладної «Ціна постачання одиниці товару/послуги або максимальна роздрібна ціна товарів без урахування податку на додану вартість» вказується ціна тютюнової продукції, визначена договором на її постачання.

За матеріалами Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП

Loading

Close Menu