Skip to main content

Якщо ви як роботодавець від свого працівника отримали запит на довідку про його доходи то нічого, а от якщо він просить довідку для банка та ще й зависити дохід! Це вже проблема. Банки видають позики лише тим, хто отримує дохід офіційно. Щоб упевнитися у платоспроможності клієнта й знати рівень його постійного доходу. Якщо зарплата низька, нададуть менше грошей, ніж потрібно, або взагалі відмовлять.

Що робити?  У довідках про доходи зазначайте лише реальні зарплати. Поясніть працівникові, що через «намальовані» доходи може постраждати не тільки компанія, а й він сам. Якщо фахівець банку запідозрить, що доходи в довідці не відповідають реальним, може повідомити про це податківцям. Інспектори, своєю чергою, почнуть перевіряти «конвертові» зарплати. Якщо відомості не збігатимуться з даними ваших звітів.

Сам працівник ризикує не менше. Якщо банк виявить підробку, внесе «махінатора» в чорний список. З поганою кредитною історією отримати гроші буде складно і в інших банках.

Поясніть працівникові, що в банк можна подати відомості не тільки про зарплату, а й про інші доходи. Крім того, він може залучити поручителя з більш високою зарплатою. Це також вихід із ситуації.

Loading

Close Menu